Ro Hagers

Creative Director | founding partner

Timebased is een full service creatief bureau gerund door kunstenaar Ro Hagers en architect Rob ten Napel. Wij ontwerpen voor zowel de fysieke- als de virtuele wereld voor verschillende bureaus en opdrachtgevers.

Onze werkzaamheden beslaan een breed spectrum van architectuur tot digitale cultuur. Wij worden ingezet voor research tot ontwikkeling maar ook voor productie werkzaamheden als design, modelling en VR development.

Vanuit onze natuurlijke interesse en professie bevragen wij de reeds gevormde- en de te vormen wereld; van schilderij tot maatschappij. Centraal in ons vraagstuk staat de mens en de wijze waarop wij als Timebased kunnen bijdragen ter verbinding en beleving tussen het domein van het persoonlijke, het gemeenschappelijke en haar context, de omgeving. Wij verhouden en verwonderen ons daarbij tot kleine en grote vraagstukken die direct en indirect betrekking hebben op de wereld van vandaag als wel de toekomst.

Vanuit analyse ontwerpen en realiseren wij oplossingen voor diverse opdrachtgevers binnen de architectuur en interieurarchitectuur. Onze visie wordt gekenmerkt door onze Hollandse blik van overzicht en functie gecombineerd met een klassiek oog voor detail en sfeer. Ieder ontwerpvraagstuk is uniek en vraagt om een eigen aanpak.

Een grondige analyse van de context, het gebouw en het programma van eisen vormt ons vertrekpunt. Logistieke en sociale processen brengen wij in kaart en vertalen wij in een functioneel en esthetisch verfijnd ontwerp. Timebased; oftewel tijd gebaseerd, ontwerpt context gerelateerd. Wij hebben oog en respect voor de geschiedenis van de bestaande omgeving of bouw en anticiperen hierop vanuit een hedendaagse blik op het verleden.

Timebased werkt met De Nieuwe Regeling 2011 (DNR 2011) voor professionele opdrachtgevers en de Consumenten Regeling 2013 (CR 2013) voor particuliere opdrachtgevers.